Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Ziņu arhīvs

Karjeras nodarbība "Mācies būvniecību!"

13.05.2021
 

12.05. notika tiešsaistes pasākums „Mācies būvniecību!” Daugavpils būvniecības tehnikuma audzēkņiem, kura laikā uzņēmums „Ostas celtnieks” biznesa attīstības departamenta vadītājs Andris Bukovskis un projektu vadītāja Marija Podjava stāstīja par būvniecības nozari un izaugsmes iespējām Latvijā. Pasākumu moderēja biedrības „Building Design and Construction Council” vadītāja Gunita Jansone.

Andris Bukovskis pastāstīja par savu karjeras ceļu, par uzņēmuma vēsturi, darba specifiku, izceļot to, ka uzņēmumam ir lielākā pieredze inženierkomunikāciju izbūvē Latvijā, kā arī iepazīstināja ar darbā pielietojamajiem mehānismiem, tādiem kā frontālie iekāvēji, hidrodinamiskās mašīnas, cauruļvadu oderēšanas iekārtas, ceļu būves tehnika u.c.

Marija Podjava pastāstīja par projektu attīstības procesu, par darbā pielietojamajiem metodēm, piemēram par atklātās tranšejas rakšanas metodi un beztranšejas metodi.

Bija iespēja uzzināt arī par projektiem, kas ir atzīti visā Latvijā, piemēram Ostas ielas izbūves projekts Ventspilī saņēma Latvijas būvniecības Gada balvu 2020, Lielā laukuma strūklakas mastu „Valzivs” izgatavošanas un uzstādīšanas projekts saņēma Latvijas būvniecības Gada balvu 2016 u.c.

Uzņēmums gaida tādus darbiniekus, kuriem ir vēlme darīt kaut ko jaunu, kuri ir atbildīgi, godprātīgi, spēj pieņemt sarežģītus lēmumus un kuriem ir vēlme strādāt. Ar prieku sadarbosies arī ar Daugavpils būvniecības tehnikuma jaunajiem speciālistiem.

 

Sagatavoja: Jeļena Viršuta

Pedagogs karjeras konsultants

« atpakaļ